Trauma 3

Veckans underhållning på Hideway Bar:

Brother Love & Simply Kukis.

Jag står inte ut. Kan inte någon därute beställa hem mig till civilisationen med ett DHL bud?

Trauma 1 och Trauma 2


Igår var det som vanligt kokhett. Jag bestämde mig att för ovanlighetens skull faktiskt gå ner till stranden, njuta av ett dopp i den blå lagunen, och sedan värma min bleka lekamen i solen en liten stund.

Jag kan inte gå någonstans utan att hundarna följer mig hack i häl. Det är ett inferno att försöka vara på stranden med dem! Första kvarten gick fint. Jag badade, sedan tog jag tag i tjocka Chico och bar ut honom i vattnet. Jag har honom i famnen så går jag ut till midjedjupt och sänker ner oss. Han simmar som en galning fast jag håller i honom. Även när jag tar upp honom och bär honom upp och ner luftsimmar han som en galning med benen, ända till han står tryggt på stranden igen. Så gör jag samma procedur med hans fru, som dock är 4 kilo lättare, och 4 kilo smidigare.

Sedan var det äntligen dags för mig att få lägga mig ner på min sarong, läsa lite, och bara njuta av livet. Första 15 minutrarna går bra, då springer hundarna upp till en kokospalm, som de ställer sig på varsin sida om och glor blixtstilla på den, ihopp om att se en ölda. Så står de en kvart. Sedan har de tråkigt. När de får tråkigt kommer de älgande fulla av våt sand, och lägger sig på min sarong. Sedan flyttar de upp 10centimeter ifrån mitt huvud. Så satt de igår. tätt intill varann.  på min högersida, och spanade ut över vänstersidan på stranden. Jag försökte njuta så gott det gick ändå, med två hundar verkligen hängandes över mig tills - TJOFF! Chiquita fick syn på en hund långt bort på vänsterflanken. Varför springa runt matte när man kan springa över henne? Med betoning på springa. Inte hoppa. Hon tog löparsteg över min mage. Tätt följd av The Fat Boy. 12 kilo Jack Russel som rivstartar över ens mage är inte kul! Jag var totalt full av sand, hela jag, boken full av sand, sarongen full av sand, och hela magen full av rivmärken. GM tittade förvånat på mig när han kom nersläntrande på stranden och såg hur jag såg ut. Jag stod verkligen inte ut.

Men det var inget jämfört med i morse. Klockan 0630 ringer min klocka. Nu förtiden går solen upp strax före 7 så det var fortfarande bara lite lite ljus i rummet, ganska skumt. Jag zombiade mig upp i koma till badrummet för att gå på tralala, halvsovande. Efter avklarad nummer 1, fortfarande i koma, greppade jag toalettrullen. Något gigantiskt svart trillar ur den. Ner i mitt knä. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Flög upp från toaletten, spontant swing rätt in i duschen. Det svarta vidriga älgade nu runt på golvet. Gallskrikande forcerade jag dörren, och då började det stora svarta älga mot mig intill dörren. Ah, hjärtattack! Jag ylade på GM, det var ju inte hans fel, men jag var skräckslagen. Och han är ju inte Blixt Gordon direkt, det brukar ta honom en halvtimme att ens fundera på att kliva ur sängen på morgnarna. Jag skrek att det var något disgusting i badrummet, så GM suckade och släntrade upp och in i badrummet ,stängde dörren om sig, pysslade lite, slamrade lite, och kom sedan ut och sa att "Jag förstår att du måste vara chockad, det var VERKLIGEN en stor spindel. Och den hade ett jättestort paket med ägg under sig också!"

Gaaah igen! Jag skrek argt igen att den stora vidriga spindel satt i mitt KNÄ! (Förvisso säkert bara en sekund innan den fick sig sitt livs bungyjump), och att det nu ev var tralala över hela badrumsgolvet, då det inte var aktuellt att sitta kvar och torka sig med en himla havande tarantel i knät.

Vilken rivstart! Jag har varit chockad hela dagen och har plomberat huset och stängt alla fönster långt före skymningen idag.

GM han dock flika in att den som vanligt hade åtta ben och det betyder lycka.

Verkligen.


Glad påsk i efterskott!

Men nu borde jag verkligen rycka upp mig med skrivandet. Jag har så många fina tankar och ser så många ointressanta saker dagligen jag borde skriva om, men jag önskar det kunde komma en blogg direkt från min hjärna, istället för att man ska sätta sig framför datorn igen på kvällen, när man äntligen kommit ifrån den efter en arbetsdag, för att knåpa ihop en blogg. Till råga på allt fick GM och jag låna 5 säsonger av någon amerikansk deckare av två nunnor här, så vi har varit helt fast, för de vill ha allt tillbaka efter påsk. Vi har glott på avsnitt efter avsnitt, tills jag somnat framför TVn , varje kväll.

Påsken har varit Svenskiansk. Så svensk den kan vara på andra sidan jorden i isolering på en liten himla ö mitt ute i ingenstans. Vi har inhandlat så god mat det nu går, godis, så mycket det går, men jag har vägrat inhandla choklad även fast jag trånar så jag kan avlida efter en god toblerone, men allt smälter på båten på vägen hit till en enda stor massa, eventuellt med smak av klorin. En gång såg jag i extas en ask med After Eight, en raritet här, som jag inhandlade för att frossa i. Den var som en köttfärslimpa, men utan köttfärs, och med papper en masse i. Allt var smält till en klump.

Idag har jag även varit lite kristlig. Först hade jag en dialog med GM, som blev jätteförvånad att påsken firas över hela världen. Och SAMTIDIGT! Jag förklarade att så vitt sägen säger så korsfästes Jesus bara en gång, och det var just under påsken. Jag tycker dubbelmoralen i deras religösitet är toppen!

Direkt efter den dialogen åkte jag och åt lunch med två nunnor från katolska kyrkan, Sister Margaret och Sister Patty. De ser inte ut som traditionella nunnor, de klär sig som vanliga människor, och de försöker inte pracka på en en massa katolicism, förutom att jag åkte på en bordsbön med liten unisont amen före lunchen, men det är comme il faut här på ön, vi ber före allt. Och speciellt före mat. Sister Margaret avdramatiserade dock hela lunchen genom att börja med att fråga om jag såg på TV serien Seinfeld. Jag älskar Seinfeld. "Jaha", sa Sister Margaret, "då vet du vem Soup Nazin är? Vet du, att det finns en dam på tullen som ÄR en soup nazi!" Ah, även nunnor har humor! Det var toppen!  Och nu är jag med skräckblandad nyfikenhet sugen på att importera något till ön så jag är tvungen att gå till tullen för att träffa Cook öarnas egen Soup Nazi!

Ja ni ser, jag har haft så fullt upp, så jag har inte ens hunnit med att rädda George George från hajarna.




This funky card is created by Annika.
Create your own funky card at CardFunk.


RSS 2.0