Michael Bolton med pensionärsvader


Varför kommer alla kändisar av flygen på flygplatserna och blir fotade och ser så snärtiga och väldoftande ut efter en långflygning?

När jag själv ragglade av i Amsterdam efter sisådär 30 timmars flyg via Brisbane och Singapore, och tittade mig i spegeln så såg jag helt plötsligt ut som Michael Bolton. Innan han klippte sig. Fast med pensionärsvader. Jag har efter det flera gånger de senaste veckorna brottats med tanken om det hade känts bättre om jag hade känt att jag såg ut som honom EFTER att han klippte sig, men jag kan inte kom fram till vad som är värst.  Ingen annan i ekonoimklass ser ut som Michael Bolton. Livet är orättvist.

Sista sträckan var jag i total koma och försökte för första gången i mitt liv läsa Sudoku. Fattade ingenting, och ett par veckor senare ser jag att jag under min Sudokusekvens mellan Amsterdam och Stockholm noterat
 "Älskar barn", "Hatar barn på flyg flyg", "Inför napp med klorofom ombord". Jag kan tycka att det är en ganska bra idé. Vad tyst och skönt det skulle bli ombord. Och kanske kloroformalkohol till alla fulla ryssar ombord?

Jag borde kanske överväga ny karriär som nytänkare i flygbolagsbranschen!

Massage

Meningen med massage är att man ska bli avslappnad och slö och slapp.

För mig är det totalt tvärtom. Alla mina kollegor kommer tillbaka till jobbet och berättar historier om hur de somnade och allt var så underbart på massagen. Jag förstår inte vad de pratar om!

Först gör det faktiskt apont. Och mina jätterara massagetant frågar rart "Gör det ont där?" och "Där var det inte heller så skönt, va?" Kan man somna då? NEEEJ!

Men redan när man kommer in i rummet börjar dilemmat. Hur gör man med behån? Efter en diskret enkät bland personalen på min firma har vi insett att alla gör olika. Jag kör parollen behå på, tanten får knäppa upp.

När man då väl har burrat ner sig på britsen så här i sommartid så dyker problem efter problem upp:

-AAAAH - tänk om fötterna är smutsiga? Försöker knipa med tårna så fötterna ska se små och osmutsiga ut. Kan inte slappna av alls.

- AAAH - ett års ingrodd solbränna på ryggen. Tänk om hon börjar smeta in sin olja och så bara lossar det äcklig gammal hud med död solbränna som hon måste smeta runt sina händer i i en halvtimme. Kan verkligen inte slappna av!

- Vem har kommit på att det ska vara avslappnande med Panföljtsmusik? JAG HATAR PANFLÖJT. Jag blir jättearg av panflöjt och ligger och lyssnar på den vidriga musiken och tänker på trånga hissar och är totalt klarvaken och oavslappnad!

- Rakade jag mig under armarna i morse? Tänk om jag ser ut som en DDR tyska under armarna? NEJ - ingen avslappning så långt ögat kan se.

- URK  - nu är hon úppe och rafsar  runt nacken. Tänk om hon hittar en hemlig fästing där som jag inte hunnit upptäcka själv, och tycker att jag är en vidrig person som går runt med skrumpna fästingar i hårbotten? Ej avslappnad ALLS!

- När man ligger neråt i en halvtimme så rinner allt saliv fram i frammunnen till slut. Det är totalt knäpptyst i rummet förutom den  vidriga panflöjten och om man ska svälja så kommer det att låta helt onaturligt KLUNK. Men samtidigt om hon frågar en viktig fråga och man måste svara så kommer det komma ett vattenfall av spott ur min mun när jag öppnar den. Jag blir supernervös av klunkmomentet. Till slut tar jag mod till mig. KLUNK. Dubbelklunk. Jag står inte ut och är nu mer oavslappnad än jag var när jag kom dit!

- Ah - panmusikn börjar sakta tystna, snart äntligen slut. Börjar då få paniktankar att jag ska se ut som min chef när vi var på SPA. Han kom ut med en stor rund illröd ring i ansiktet för han hade pressat ner sitt huvud i den där saken man ska relaxa huvudet på i en halvtimme. Ah -tänk om jag går runt hela Uppsala tillbaka till jobbet och ser ut som en stor Boreliaring hela jag?

Jag står inte ut. Massage är oavslappnande och antagligen inte bra för hjärtat.


RSS 2.0